8 leggyakoribb téma

Amit tudni érdemes a zöld tea szívvédő jelentőségéről

Amikor a zöldtea-fogyasztás és az alacsonyabb koleszterinszint összefüggése bebizonyosodott, a tudósok természetesen megpróbálták kideríteni, hogy a zöld tea hogyan érheti el ezt a hatást. Azóta sokféle válasz született. A legegyszerűbb az, hogy a zöld tea megakadályozza, hogy az ételekben lévő koleszterin felszívódjon a szervezetbe. Tehát ha a szervezet nem tudja felszívni az ételekben lévő koleszterint, akkor az nem növelheti a vér koleszterinszintjét. sziv-egeszseg-02

A zöld tea szívvédő hatásának további tisztázására japán kutatók a Kyushu Egyetem Mezőgazdasági Intézetének élelmiszer-kémiai laboratóriumában állatkísérleteket végeztek. Egy csoport patkánynak koleszterinben gazdag étrendet adtak, s megfigyelték, hogy azokban a csoportokban, melyek ezzel párhuzamosan zöldtea-polifenolok kivonatát is kapták, jóval kevesebb koleszterin szívódott fel, mint azokban, amelyek nem kapták.
A leghatékonyabb felszívódásgátló a zöld tea EGCG-je volt. Azoknak a patkányoknak a szervezete, amelyeket koleszterinben gazdag kókuszolajjal etettek, a koleszterin 48,5%-át szívta fel, amikor azonban EGCG-t is adtak ehhez a szívet rongáló diétához, a koleszterirmek esak a 16,7%-a szívódott fel.

Ebben az esetben is a zöld tea antioxidáns hatása a felelős a védelemért, amelyet a zöld tea a szívnek és az érrendszernek nyújt. Amikor ugyanis a szabad gyökök az oxidálódás folyamatában lerombolják a tehetetlen koleszterint, ez különösen hajlamossá válik arra, hogy szívbetegséget okozzon. – A zöld tea antioxidáns hatású polifenolja azonban segíthet meggátolni ezt a káros oxidálódási folyamatot.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]