8 leggyakoribb téma

7 dolog amit kevesen tudnak az acai bogyóról!

Az acai (ejtsd ászáj(i)) Dél-Amerikában őshonos bogyó. Igazi szuperélelmiszer, koncentrált tápanyagtartalommal, és átfogó élettani hatásokkal.
A kicsinyke bogyók különleges táplálékok, olyannyira különlegesek, hogy most sokkal kevésbé ismert oldalukról kíséreljük meg bemutatni őket!

1.) Legendás eredet!Az ‘acai‘ elnevezése egy indián történethez köthető: Az Amazonas-mentén, valahol a mai Brazília Belém-nek nevezett területén éhezett egy indián törzs. A törzsfőnök elrendelte, hogy minden újszülött gyermeket. Ettől a drasztikus lépéstől várták az élelmezési helyzet megoldását.

A törzsfőnök lánya Iaca esetében sem tett kivételt, saját unokáját is megölette. Iaca-t annyira megviselte gyermeke halála, hogy mély depresszióba esett, képzelődni kezdett. Egy nap Iaca hangokat követve bement az erdőbe, ahol egy csodaszép, mindaddig nem ismert fára bukkant.

A fa csodaszép volt, hosszú ágai lekonyultak a föld felé, telis-tele voltak csodaszép bogyókkal. Iaca úgy gondolta, ha előbb bukkannak rá erre a fára, akkor megoldódhattak volna a törzs élelmezési problémái, és talán gyermeke is élne… – A lány a gondolatba beleroppant, teste elgyengült, összeesett és a fa alatt meghalt. A törzsfőnök, hogy sose feledje lánya tragédiáját, Iaca nevét visszafelé olvasva, elnevezte ‘acai’-nak a gyümölcsfát! (…)

2.) A világ sportolói között elsőként a szörfösök körében vált elterjedté az energiát, a kitartást és a teljesítményt fokozni képes bogyók fogyasztása.

3.) Az acai egy pálmafa gyümölcse, amely 25 méterre is megnőhet. A fa hosszúkás leveleit is felhasználják, igaz kevésbé gyógyászati jelleggel: Dél-Amerikában hagyományosan kalapok készítéséhez, tetőfedéshez, kosarak fonásához használják fel a helyiek.

4.) A világhírű Oprah Winfrey show-ban kiáltották ki szuperélelmiszernek! Az a tény, hogy az acai téma volt az Egyesült Államok egyik legnézettebb show-műsorában nagyon sokat dobott a gyümölcs megítélésén!

5.) A gyümölcsök szüretelését a mai napig kézzel végzik. Amellett, hogy nagy odafigyelést igényel az apró bogyók begyűjtése, veszélyes “mutatvány”, hiszen egyes acai pálmák ahogy említettük, hatalmas méretűre (akár 25m-re vagy annál magasabbra) is megnőhetnek.

6.) A leszedett, friss gyümölcsöket 24 órán belül fel kell dolgozni, ugyanis a bogyók veszíthetnek értékes tápanyagtartalmukból.

7.) A bogyók íze hasonlítható a szederéhez, de kissé kesernyés is, mondjuk mint a fekete csokoládé.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]